2014. június 10., kedd

Gyorsított ütemben töltik fel a DK sorait

Tovább zajlik Gyurcsány radikális atlantista pártjának feltöltése, miközben Bajnai a Bilderberg találkozóról hazatérést követően a háttérbe húzódik. Bajnai csütörtökön jelentette be, hogy nem kíván tovább napi politikával foglalkozni és háttérbe vonul. A bejelentést követően sorban kapták az elbocsátó leveleket az Együtt-PM vidéki vezetői, sokan pedig önként kiléptek, ők mind egytől-egyig Gyurcsány pártjába lépnek át.
Miután Bajnai hazaért a koppenhágai találkozóról, láthatóvá vált, hogy a fővonalú média és egyes pártok állításaival ellentétben Bajnai részvétele a Bilderberg találkozón elsősorban a kormánypárt érdekét szolgálja, - a Fidesz stabilizálta támogatottságát a Bajnaira mutogatással, miközben nemzetközi összeesküvések ellen harcoló erőként tetszeleg. Utóbbi kapcsán az a gyanú is felmerül, hogy az Együtt-PM eredendően az ellenzék szétforgácsolásának és a Fidesz pozíciói bebetonozásának céljából lett alapítva. Megalapítását követően nem folytatott semmilyen jelentős pártpolitikai tevékenységet azon kívül, hogy az újonnan szerveződő baloldali pártok figyelmét a folyamatos egyeztetésekkel, "párbeszéddel" lekötötte. A választásokat követően pedig a párt széthullásnak indult, tagjait gyakorlatilag páros lábbal rúgják át a Demokratikus Koalícióba.
Hídfő.net | GyurcsányGyurcsány a "számüzetésből" politikai tényezővé verekedi magát?
Kinek az érdekét is képviseli Bajnai Gordon? A választásokat követően a párt felbomlása megint csak azt mutatja, hogy ugyanazon érdekközösséget szolgálja, ami az összes - atlantista - hazai pártot a háttérből mozgatja. A hazai politika polarizálódásával határozottabb vonalat ölt az atlantizmus, melynek radikális ágát a Demokratikus Koalíció, mérsékelt ágát a hatalomátmentés idejére bekeményítő Fidesz képviseli. Ennek ellenére azt láthatjuk, hogy a háttérben a szálak összeérnek és egyetlen érdekközösséget alkotnak.
Ha Bajnai nem alapított volna pártot, a kapitalista baloldal feltörekvő, de esetenként nehezen irányítható politikusai miatt veszélyeztetve lett volna a Fidesz kétharmada. Ha Bajnai nem megy el Koppenhágába, a Fidesznek nem lenne mire mutogatni, nem tudná magát a nyilvánosság felé a nemzetközi érdekközösségek ellenségeként megjeleníteni. Ha Bajnai nem vonul vissza, Gyurcsány radikális atlantista pártja soha nem jutott volna rövid úton ennyi politikushoz. Végső soron valaki mindig képviseli Magyarországot a Bilderberg találkozón, mióta geopolitikai tényező vagyunk. Martonyi-Bajnai - mindegy, melyik párt, mert mindkettő atlantista.

http://www.hidfo.net/2014/06/10/gyorsitott-utemben-toltik-fel-dk-sorait

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése