2014. június 10., kedd

Kilakoltatás Szerencsen

Szerző:
10393799_727021214003370_2037723208272476138_n

…”Galambos Józsefné közölte, hogy nem tud hová menni, az utcán tölti az éjszakát. Az idős asszony attól is tart, hogy széthordják a még megmaradt kevéske, nem túl értékes vagyonát. A kutyáját is kikötötték a ház előtti fához, az majd vigyáz rá…”

Előre szeretném leszögezni, hogy a következő történetben csupán az egyik oldal szólal meg, mivel az eset 2014. június 7-én történt, így a másik oldal álláspontjának a megismerésére nem volt lehetőségem…
Hogy mi történt? Szombaton délután egy elkeseredett férfi csengetett szerkesztőségünk ajtaján. Közölte: azt tanácsolták neki, hogy forduljon hozzám segítségül, mert nem tudja feldolgozni, am i vele történt.
Szerencsen, a Fürst Sándor utcában a 72 éves édesanyjával immár három éve egy családi házban, albérletben laknak. Kettő és fél évig mindig pontosan fizették havonta a 30 ezer forintos díjat, azonban az utolsó fél évben pénzügyi nehézségeik akadtak és három hónapos késedelembe kerültek.
A férfi, Galambos László –elmondása szerint– próbálta az összeget törleszteni azzal, hogy munkát vállalt a bérbeadó asszony ügyvéd lányának az édesapjánál. Elszámolási vitába is keveredtek, majd éppen nyolc nappal ezelőtt kapott egy felszólító levelet, hogy ennyi idő áll rendelkezésére, hogy találjanak maguknak fedelet a fejük felé és hagyják el az ingatlant.
Galambos László elismerte a tartozását, miközben több időt kért, hogy megoldhassa a maga és 72 éves édesanyjának, Galambos Józsefnének az elhelyezését. Nem kapott új határnapot, mert június 7-én délelőtt három-négy keménykötésű legény megjelent a szerencsi házban, ahol ebben az időpontban az idős asszony tartózkodott. A „pakolók” hozzá láttak a ház kiürítéséhez.
Bútorok, személyes használati tárgyak, berendezések kerültek ki perceken belül az utcára. Később az asszony fia is megérkezett, aki értesítette a rendőrséget, hogy idegenek hatoltak be a házba. Többszöri hívására a járőrök a helyszínre érkeztek, azonban illetékesség hiányában nem avatkoztak be a kilakoltatásba.
10366239_727021224003369_5382188199619540983_n
Annyit megígértek, hogy éjszaka többször eljönnek majd arra, mert Galambos Józsefné közölte, hogy nem tud hová menni, az utcán tölti az éjszakát. Az idős asszony attól is tart, hogy széthordják a még megmaradt kevéske, nem túl értékes vagyonát. A kutyáját is kikötötték a ház előtti fához, az majd vigyáz rá, ameddig tud neki eleséget adni, hiszen neki sincs most betevője. A konyhabútorát és a gáztűzhelyét a bérbeadó „lefoglalta” az adósság fejében.
Miközben hallgattam a szomorú történetet, sok minden megfordult a fejemben. Nem vállalkozom arra, hogy mindezt közreadjam, csupán megemlítem: pontosan Pünkösd előtt, a három napos ünnep hétvégéjén kellett – akár a jogos követelésnek is– ilyen módon érvényt szerezni?
Nem lehetett volna a nyolc napos határidőt egy kicsit megtoldani? Esetleg még egy esélyt adni? Nem tudom a választ, azonban abban biztos vagyok, hogy szegényedő vidékünkön egyre több család kerülhet hasonló helyzetbe. Úgy tűnik, hogy ők csak a legrosszabbra számíthatnak.
2014. június 7. Sárkány László
Forrás: P.S. – Szerencsi Televízió/Fb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése